Tuesday, March 9, 2010

bulAN ke-9

Posted by I am Nad at 10:25 AM
Xsangka kejap je anak ibu dah besar.. dah masuk bulan ke 9. erm... masih lagi terasa awak ni mcm baby kecit maira..makin besar ni makin panjang akalnya.. macam2 yang maira belajar. n favourite terbaru adalah mengikut ape sj yang org disekelilingnya buat. baru2 ni ibu perasan maira suka kecut2kan mulut bila ketawa.. then jiran kita tegur, dia kata maira ngajuk ibu pengasuh. baru ibu faham, ibu ros kan xde gigi..patutla maira suka ketawa mcm 2. ish..... not good dear!

maira dah pandai manjat!! pcaya x? anak dara ni xpandai berjalan lagi..tp dah boleh panjat kerusi stool kat rumah 2.. sbbnya nak capai brg atas kerusi 2.. n recently maira tarik langsir ibu n tanggal rail langsir 2 tau.. budak kecit ni makin buas.. aktif..

berdiri jangan ckpla.. xpayah nak support.. dia xsuka. cuma maira akan berpaut pada apa yang ada.. kemestian after balik dari rumah pengasuh adalah ...melawat fish dia..ikan gapi n ikan sepat gold n silver.hehehe...

memang saja letak aquarium 2 blakang sofa..supaya senang dia nak tgok fish sambil panjat atas sofa.hehehe...

n now maira dah minum susu botol besar.. kali ni serius.. 8 oz pon kdg2 bley abis.. kdg2 penuh sebotol pon bley blasah.. maira SUKA sangat makan.. bagi je ape kat dia.. sume dia telan.. senang je jaga nya..

memnag dari 7 bulan dah xmo org pggkan botol dia.. masa mula2 pakai botol besar asyik jatuh je.. berat agaknya... sambil minum susu sambil tgok tv taw!!

some more maira dah pandai duduk... tp kdg2 cam xbrapa stabil.. klaka sgt bila dia cuba stabilkan diri dia..hehehe.... apapon..selamat membesar anak ibu....

1 comments:

+ Misz Anna D + on April 8, 2010 at 2:16 PM said...

Makin cantik anak dara kecil molek ni ;D Maira jaga diri baik2. Dengar cakap mama elok2. Jangan nakal2 ;D InshaAllah nanti Aunty Ann datang visit 8)

Followers

 

[not so little] MAiRa In D'HoUsE Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez